Yoga Nedir | Türkiye'de Yoga | İslam ve Yoga

Hindistan'da ortaya çıkan fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir uygulamadır. Yoga, meditasyon aracılığıyla zihinsel ve ruhsal sükunete ulaşma amacıyla yapılan dini ritüeldir.

Yoga Yapmak Yerine İslam'ı Yaşayabilirsin


Allah'ın, tek hak din olan İslam'ı, evrensel ilkeler göndererek kıyamete kadar koruma altına aldığını biliyoruz. İslam toplumu olarak, dinin hayatımıza yansımalarını görebiliyoruz. Bu durumun yanı sıra seküler yaşamı benimseyen insanımızın da olduğunu biliyoruz. Fakat her gün yeni problemlere karşı mücadele veren İslam'ın, halkımız tarafından savunulması takdire şayandır. Dini muhafaza etmeye çalışan, dış etkenlere veya iç olumsuzluklara karşı göğüs geren âkil insanımızın, gelecekte karşılaşılabilecek olayları tahayyul edip doğru karar verdiğini görmekteyiz.


İslam'a karşı savaş açan, İslam dininin sağlam omurgasına zarar vermeye çalışan birçok unsur olduğu gibi; yoga, meditasyon vb. dinsel uygulamaların İslam'ın yaşandığı topluma enjekte edilmeye çalışıldığını da biliyoruz.



Türkiye'de ünlü bir isimle özdeşleşen Yoga ile arınma yönteminin, toplumumuza çok uzak olduğunu kısa süre önce gördük. Verilmesi gereken cevabın, toplumumuz tarafından idrak edilip karşı tarafa iletilmesi, İslam'a, kültüre, örf ve ananelerimize sahip çıktığımızın göstergesidir.


Maddi ve Manevi Arınma İmkanına Sahip Olabilirsin


İslam'ın sacayaklarını ifade eden inanç, ibadet, sosyal ilişkiler ve ahlak konularındaki ilkelere uygun yaşayarak;  namaz, oruç, zekat, hac ve kurban gibi ibadetleri uygulayarak hem günahlardan hem de üzerimizdeki negatif enerjiden arınmamız mümkün. Bununla birlikte sevap elde edip ahiretimizi de hazırlama imkanımız var.



İbadetler, maddi-manevi temizlik ile kalp ve ruh arınmasını sağlayan en önemli İslamî uygulamalardır. Bu ibadetlerin dışında herhangi bir arınma etkinliğine toplum olarak kapalı olduğumuzu beyan ettik. Yoga'nın, kimi insanımız tarafından farkında olunmasa da bilakis başka dinlerin  inançsal kırıntılarını yansıttığı aşikardır.



Biz Müslümanlar olarak, İslam haricinde başka dinlere ait dini ritüelleri hayatımıza dahil etmeme konusunda kararlı olursak, kıyamete kadar İslam'ın nasıl ayakta durduğuna şahit olabiliriz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eğitimin ve Öğretimin Öncelikleri

Matematik Harezmi | Harezmi Kimdir?

Öğrenciler Neden Başarısız Olurlar?